15/3/09

CD 30 anys... i + de la Cobla Jovenívola de Sabadell, 2008

La Cobla Jovenívola interpreta les sardanes:
Petons de matinada (2005)
Enric Ortí i Martín la va dedicar a la Maria Rius, la seva parella. Una profunda i inspirada melodia de tenora dóna cos a una obra delicada i plaent. De principi a fi la música flueix sense fissures formant un tot orgànic de gran solidesa.
Adéu, amic Ricard (2005, nova revisió 2006)
Aquesta sardana de Joan Lluís Moraleda i Perxachs està dedicada a la memòria del músic Ricard Viladesau i Caner, i evidentment la tenora hi té un paper solista destacat. Com en tota l’obra de Moraleda es destaca el caràcter eminentment rítmic i l’excel·lent instrumentació.
Ningú com tu (2007)
Ferran Carballido i Enrich va dedicar la seva cinquena sardana a Salvador Saumoy i Pellicer, aquest il·lustre sabadellenc que porta 32 anys al capdavant de la Jovenívola. Qualsevol agraïment es queda curt per retre homenatge a aquesta gran persona.
Avant Sabadell (1973)
Obra del compositor Conrad Saló i Ramell dedicada a l’A.C.F. Sabadell Sardanista. Una sardana estructurada i coherent en què tot és important i res és sobrer. El desenvolupament dels motius melòdics i la varietat de recursos combinat amb una rica instrumentació dóna solidesa a l’obra de Saló.
Mar i Palmeres (2007)
És una sardana de David Estañol i Martells dedicada a la seva ciutat natal, Badalona. El seu estil és fresc, directe i proper. Com a intèrpret de tenora, es fa evident que coneix la cobla des de dins.
Agost a Calella (1983)
En aquesta petita obra d’art d’Eduard Martí i Teixidor el bon oient no pot perdre detall de cada una de les intervencions dels dotze instruments. És una composició que no té papers secundaris, tots són solistes.
Ara és l’hora de Banyuls (2007)
Composta a Göttinguen (Alemanya), Joan Jordi Beumala i Sampons la va dedicar al Foment de la Sardana de Banyuls de la Marenda. Beumala s’ha obert camí entre el llenguatge més pròpiament sardanístic i el ballable, creant un forma expressiva de segell propi. Les seves sardanes destil·len alegria i vitalitat.
La infantona (1916)
Amb aquesta sardana es popularitzà el compositor figuerenc Enric Sans i Salellas. Destaca per les delicades intervencions de tenora i tible i pel caràcter rotund del tutti final. Sardana d’aplec.
Gentil Adriana (1948)
És la primera sardana que va escriure el compositor Manel Balasch i Suñé i la més coneguda de les seves composicions. Una inspirada melodia de tible i tenora seguit d’un salt engrescador fan les delícies dels balladors.
Ofrena a l’amic Saumoy (1972)
Sardana que porta el segell característic de Josep Auferil i Costa. El que fou el primer director de la Jovenívola la va dedicar al que ha estat, és i serà l’ànima de la cobla, Salvador Saumoy i Pellicer.
A l’amic Pere Janer (2007)
Un regal de Joan Lluís Moraleda al seu bon company i amic Pere Janer. Convilatans de Santa Maria de Palautordera, els moments viscuts es plasmen en aquesta obra. És enèrgica i vital com totes les seves composicions.
30 anys a sac (2007)
Enric Ortí va dedicar aquesta composició a l’Agrupació Sardanista de Castellar del Vallès. Amb melodies de tall romàntic i acurades harmonies, Ortí sempre ofereix bona música i això és apreciat tan pels músics i com pels balladors.

Components:

Ferran Carballido i Enrich: Flabiol
Oriol Oller i Felip: Tible
Albert Ramírez i Freixas: Tible
Enric Ortí i Martín: Tenora
Valentí Maymó i Cusidó: Tenora
Juan Ramírez i Carrasco: Trompeta
Jaume Prat i Serra: Trompeta
Joan Ferrer i Selva: Trombó
Joan Carles Castillejo i Llamas: Fiscorn
Isidor Lova i Ortega: Fiscorn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si esteu interessats en algun cd envieu un correu a coblajovenivola@gmail.com